2011. május 31., kedd

Napi kedvencek

Cover Vogue Paris June/July 2011
Isabeli Fonatana by Mert and Marcus



  




                                                      Cover Harper's Bazaar Uk June 2011
Eva Green by Camilla Arkans






                                                           Cover Elle France May 2011
                               
         Daria Strokous, , Ginta Lapina, Iselin SteiroKasia Struss, Natasha Poly by Jean Baptiste Mondino  








                     


                       












2011. május 25., szerda

Salvatore Ferragamo Múzeum



Ha szeretitek a szép cipőket és éppen Toscana-ban jártok, ne hagyjátok ki ezt a múzeumot a látnivalók közül!

Salvatore Ferragamo

Salvatore Ferragamo 1898-ban született egy Nápoly közeli kis faluban, sokadikként érkezett egy tizenégy gyerekes családba.11 évesen már egy cipész mellett dolgozott segédként, 13 évesen pedig saját üzletet nyitott falujában. Épp hogy betöltöltötte a 14-et, amikor Amerikába indult egyik bátyja után, majd Kaliforniában nyitott cipész üzletet. Ezután elkezd dolgozni a filmvilágban és nagyon gyorsan a sztárok és rendezők kedvencévé válik. Folyamatosan keresi a tökéletes lábbeli titkát, anatómiát, matematikát és vegyészetet tanul a Los Angeles-i egyetemen. Egy idő után  nem talál megfelelő alkalmazottakat Amerikában, akik el tudnák készíteni az általa megálmodott cipőket, úgy ahogyan azokat ő elképzelte, ezért visszatér  Firenzébe 1927-ben, és itt készíti  tovább a lábbeliket az amerikai ügyfélköre számára. Később a gazdasági világválság hatására a belföldi piac felé fordul, nagyon sikeres ez az időszak is és a 30-as évek végére sikerül megvásárolnia a Palazzo Spini Feronit, ami mai napig a cég székhelye. Háború utáni években cipői Olaszország egyik jelképévé válnak, ekkor születnek meg olyan "remekművek", mint peldaul a fémmel megerősített körömcipő, amit Marilyn Monroe tett népszerűvé. A kor hírességei közül sokan voltak a törzsvásárlói, Marlene Dietrich-től a Windsori herecegnőig, de az egyik legnagyobb megrendelője az indiai hercegnő, Maharani Indira Devi volt, aki volt, hogy egyszerre 100 pár cipőt is rendelt! Ferragamo 1938-ban készített számára egy különlegesen drága cipőt, ami rubinnal, smaragddal, brilliánssal és egyéb Indiából származó drágakövekkel lett díszítve.





Salvatore Ferragamo úgy hal meg 1960-ban, hogy sikerült megvalósítania az álmát és neve örökre egybefonódik a gyönyörű, női lábbelikkel, utódainak azt a feladatot hagyja hátra, hogy a Ferragamo cég váljon igazi  divatházzá.




A múzeumban  a 1927-1960-ig terjedő olaszországi időszakban készült lábbelikből láthatunk kiállítást, kiegészítve az elmúlt évek legszebb cipellőivel, és időszaki kiallitasokkal.

Info: https://www.museoferragamo.it/




Gwyneth Paltrow Ferragamo szandálban

Cate Blanchett










Invisibile szandál










Arany cipellő





















A jellegzetes ívelt sarok,amit Ferregamo levédetett









Ferragamo reklám


Ferragamo 2010-es reklám



Egy remekmű 1948-ból, ma múzeumi darab



A híres fémsarkú









2011. május 17., kedd

A legélhetőbb városok és mi nők

Vancouver

Párizs

Most olvastam egy vicces cikket az olasz Grazia internetes oldalán, amit megosztanék veletek saját gondolataimmal kiegészítve. Nagyon humorosnak és tanulságosnak találtam a párhuzamot, amit a szerző  városok és nők között vont és nagy életigazságot véltem felfedezni a cikk utolsó mondataiban. Bár nem a divatról szól, hanem a világvárosok rangsoráról, de tanulságos minden nő számára.
A cikk arról szól, hogy a Financial Times minden évben közzé teszi a legélhetőbb városok listáját, amelyet jól meghatározott paraméterek alapján választanak ki, mint például a közbiztonság, tisztaság, zöld területek nagysága, egészségügyi ellátás, tömegközlekedés stb. Évek óta az első helyet Vancouver szerzi meg, ahol a bűnözés minimális, gyönyörű nagy parkok vannak, közel az óceán és a hegyek, rend és nyugalom honol, minden tökéletesen működik, mondhatjuk ez a "nagybetűs" város, amiről mindenki álmodik. Ám itt jön a kérdés, amit az újság is feltett az olvasóinak és én is magamnak! Felejtsük el a statisztikákat, felméréseket, ranglistákat és őszintén kérdezzük meg magunktól, élnénk mi ebben a tökéletes városban?! Biztos nagyon szép és jó a levegő, jó a közbiztonság és nagyon nyugodtan éldegélhetnénk ott, de hideg van, messze van és  kissé unalmas is, főleg a pezsgő európai nagyvárosokhoz képest. Sőt azt sem vette észre még senki, hogy a ranglisták megjelenése után megindult volna valamiféle tömeges emigrálás ezekbe a városokba, hiába végzett a lista élén Stockholm és Bécs is, nem rohamozták meg az emberek. A legnépszerűbb városok, ahova a  többség, ha megkérdezed egy társaságban, szívesen költözne, még mindig többek közt Párizs, London, New York, amelyek ugyan lehet, hogy zajosak és nem is annyira tiszták, meg vannak csúnya és veszélyes külvárosaik, de pezseg bennük az élet és valami egyedi atmoszférával rendelkeznek.
Szóval nem létezik valamiféle abszolút jó és szép, mert minden relatív, mindenkinek más a szép és a jó, és a legnagyobb tanulság számunkra az, hogy az emberek többsége a tökéletest unalmasnak tartja és egyáltalán nem arra vágyik.
Szóval itt a mi időnk"tökéletlen" nők, bárhol is éljetek a világban! Mi akik nem hasonlítunk a címlapok negyvenkilós modelljeire és nincs agyonretusált bababőrünk és babapopsink, nem kell, hogy megváltozzunk! Íme itt a sokadik bizonyíték arra, hogy a tökéletlenség igenis vonzó, mert azoktól az apró hibáktól, amelyek lehetnek belső vagy külső tulajdonságok egyaránt, vagyunk egyediek, ezek különböztetnek meg másoktól és ezek a kis hiányosságaink tesznek szerethetővé, emberivé bennünket.

forrás: Grazia.it
http://www.grazia.it/magazine/editoriale-del-direttore/Donne-difettose-e-il-nostro-momento!-In-qualunque-citta-abitiate

2011. május 16., hétfő

Cannes 2011


Bianca Balti


Cannes 2011

Válogatás a legszebb-legérdekesebb ruhák közül.


Rachel Adams, aki a Midnight in Paris című Woody Allen által rendezett filmmel van jelen idén Cannes-ban, a következőket választotta. Délutánra egy sima, visszafogott, fehér ruhát húzott, aminek csak vállán és zsebrészén van egy kis fodor díszítés,a Maxime Simoens Couture-től, elől nyitott, testszínű (nude) cipője pedig Salvatore Ferragamo-tól származik. A premier estre ennél merészebben öltözött fel, egy piros, hímzett Marchesa ruhába, hosszú tüll uszállyal.


Lea Seydoux, szintén Woody Allen filmjének egyik szereplője, nappal egy világoskék, mintás Prada-ban jelent meg, színben hozzáillő Christian Louboutin cipővel.A filmvetítés estjére pedig egy romantikus, vattacukor rózsaszín Louis Vuitton ruhát öltött magára.

 Emily Browning a Sleeping Beauty főszereplője nappalra egy zöld, növénymintás Louis Vuitton koktélruhát vett fel egy  testszínű, elől nyitott Sergio Rossi cipővel, este  pedig egy púderszínú, csipke Valentino ruhára esett a választása.

Uma Thurmann, aki zsűri tagjaként vesz részt a fesztiválon, délutánra egy hófehér Dolce e Gabbana ruhát választott ezüst színű pántos szandállal, de este is hű maradt az olasz divathoz, mert gyönyörű estélyi ruhája
egy Versace kreáció.


Bianca Balti olasz modell is a fehéret választotta, csodálatosan nézett ki az Alberta Ferretti tervezte estélyiben, amihez De Grisogono smaragd fülbevalóit és nyakékét vette fel.(Nekem az ő ruhája az abszolút kedvenc egyelőre idén.)


Kevésbé tetszik Diane Kruger választása (a fotón barátjával Joshua Jackson színésszel pózol), aki egy aranyszínű Calvin Klein estélyit visel, kiegészítők nélkül, erőteljes vörös rúzzsal a száján, ami  egyáltalán nem áll jól neki, véleményem szerint túl harsány a ruha és a rúzs színe is.



Penelope Cruz és Johnny Depp nagyon elegánsan jelentek meg a Karib Tenger Kalózai 4. premierjén.  Johnny Depp fekete- fehérben , Penelope pedig nagyon szexi volt a  Marchesa estélyiben, amit Chopard fülbevalókkal és Jimmy Choo cipővel tett teljessé.

2011. május 10., kedd

Nyári ruha körkép



H&M

Most, hogy végre közeledik a meleg szezon, egyre több nő halássza elő a szekrény mélyéről a  nyári ruhákat, hogy átnézze melyik  hordható még és melyik kerüljön kiselejtezésre. Ahogy magamat ismerem és úgy általában a nők hozzáállását a divathoz, legtöbbször ennek a szortírozásnak az a vége, hogy rájövünk a tavalyiak közül már szinte egyik sem felel meg és őrült pánik tör ki rajtunk, hogy nincs egy normális göncünk sem, amit felvehetnénk. Ilyenkor szoktunk elrohanni a legközelebbi bevásárlóközpontba és meggondolatlanul összevásárolni olyan darabokat, amikről legtöbbször otthon kiderül, hogy mégsem áll olyan jól, mint ahogy elsőre tűnt vagy nem tudjuk hova felvenni. Körülnéztem a középkategóriás üzletek kínálatai között, hogy megfizethető, de csinos nyári ruhákat találjak. Ime a válogatás, vannak amelyek viselhetők munkahelyre és van ami kifejezetten enyhe nyári estékre ajánlott.



H&M




zara


zara

zara

zara

zara

zara

zara

zara

zara

zara



H&M

H&M

H&M

H&M




H&M
                                                                  
 

                                                                       

stradivarius

                                                                        

stradivarius
                                                                          
                                                                            Mango