2011. október 26., szerda

Beauty Must Have - Szemhéjtus



A szemhéjtus egy klasszikus smink eszköz, amit sokan használnak a minden napokban és ehhez nem is kell  profinak lenni, elég egy kis kézügyesség.Soha sem megy ki a divatból, de idén feltűnően sokat szerepelt a kifutókon, backstage fotókat elnézegetve egyértelműen a szemhéjtusé volt a főszerep a sminkek terén. Láthattuk millióegy változatban,a kifinomult,klasszikus, hatvanas éveket idéző  stílustól  egészen extrém, feltűnő verziókig.
Az inspirációhoz kimeríthetetlen forrást adnak a régi nagy sztárok, többek közt Sophia Loren, Marylin Monroe, Brigitte Bardot, akiket el sem tudunk képzelni az elmaradhatatlan eyeliner nélkül.











Példák a kifutókról:


Dior backstage

dolce and gabbana




FRANKIE MORELLO


tibi


Dior backstage

60-as éveket idéző változat






klasszikus stílus


Napjaink sztárjai:

Angelina Jolie

Kate Fogarty


TAYLOR SWIFT

GINNIFER GOODWIN

RIHANNA

Little Black Dress





A kis fekete ruha, Coco Chanel "találmánya", amelyet 1926-ban, megjelenése évében még botrányosnak tartottak (a fekete sokáig kizárólag a gyász színe volt) ma már minden nő ruhatárában megtalálható.Olyan korabeli sztárok kezdték el viselni,mint Edith Piaf, aki szinte mást nem is viselt innentől kezdve vagy Rita Hayworth, aki népszerűvé tette Amerikában, de talán legtöbb embernek Audrey Hepburn jut elsőként eszébe a LBD hallatán,a feledhetetlen Breakfast at Tiffany című filmből.

A "kis fekete" népszerűsége az egyszerűségében rejlik és a divattervezők is szívesen veszik elő minden évben és gondolják újra ezt a klasszikus ruhadarabot.Az LBD viselhető napközben például munkahelyre is, egy kardigánnal és zárt cipővel és este,színházba, vacsorához,baráti összejövetelre, elég csak a kiegészítőket lecserélni.A másik ok, amiért még olyan sokan szeretik, hogy mindenki számára elérhető, mert a rengeteg változat között,ami a kerskedelemben fellelhető, vannak olcsó és drága darabok egyaránt. Szóval ez egy olyan ruhadarab, amibe érdemes befektetni, mert sohasem megy ki a divatból és gardróbunk örök darabja maradhat.


                     LITTLE BLACK DRESS A 2011-12.

DIOR


DIOR

BLAKE LIVLEY

EMILIO PUCCI

G.FERRÉ

ANNA HATHAWAY ALEXANDER MCQUEEN RUHÁBAN

VALENTINO

VALENTINO

CAMILLA BELLE DOLCE & GABBANA-BAN


DOLCE & GABBANA

J.C DE CASTELBAJAC


TIBI

VALENTINO

VALENTINO

2011. október 25., kedd

Kabát körkép -2011/12




LIU JO


CAROLINA HERRERA


MICHAEL KORS

MICHAEL KORS

GUCCI

ICEBERG

VERSACE

BLUGIRL

DOLCE AND GABBANA


LIU JO

MAX MARA

MAX MARA

CELINE

MIU MIU

VERSACE

DIANE VON FÜRSTENBERG


ERMANNO SCERVINO

ALBERTA FERRETTI