2011. április 29., péntek

Office style

Az üzenet, amit öltözékünkkel, kinézetünkkel közvetítünk mások felé, kár tagadni, nagyon fontos és munkahelyen ez még fokozottabban igaz, sokszor a hitelességünk múlik ezen. Megjelenésünk egy vizuális kommunikáció mások felé, amivel kifejezzük egyéniségünket. Abban mindannyian egyetértünk, hogy nem a ruha teszi az embert és nem ettől függ az adott személy szakértelme, hozzáértése a munkájához, de sokkal sikeresebb lehet az, aki odafigyel a megjelenésére és ezzel megadja a tiszteletet másoknak is.
Barbara Pachter tanácsadó szerint, aki olyan cégeknek dolgozik, mint a Microsoft, a többségnek fogalma sincs arról, mit illik viselni egy munkahelyen.
A nőknek nem kell teljesen lemondaniuk a nőies darabokról az irodában sem, de szigorúan kerülni kell a szexi, provokatív öltözékeket, amelyeknek semmi keresnivalója sincs a munkahelyen. A nyári szezonban a legnehezebb betartani a szabályokat (és ilyenkor küldik a legtöbb dress code emlékeztetőt a cégek), amikor nem akarunk megsülni és leizzadni, de azért munkába illően szeretnénk megjelenni. Az előírások ezen a téren nem nagyon változnak az idők folyamán, a kulcsszó mindig a visszafogottság. Ne úgy öltözzünk fel, mintha a tengerparton nyaralnánk vagy strandra készülnénk, még negyvenfokban sem, a rövidnadrág, flip- flop papucs és társai mindenképpen kerülendők. A szűk topok, rövid hasvillantós pólók, miniszoknyák, strandruhák, a ruhák alól kikandikáló fehérneműk, áttetsző felsők sem az irodába valók, ezeket hagyjuk meg a szabadidős programokhoz, távol a munkahelyünktől. A tetoválás és piercing lehet nagyon trendy bizonyos körökben, de semmiképpen sem tartozik a visszafogott, elegáns dolgok közé, ezért munkaidőben jobb eltakarni.
Most álljon itt néhány képi példa arra, hogyan lehet ízlésesen, divatosan felöltözni nyáron az irodába.

















Olivia Palermo
Olivia Palermo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz? Mond el a véleményed a témáról!