2011. április 14., csütörtök

Punk stílus az örök lázadóknak

Punk stílus sohasem megy ki a divatból, erre jó példa egyes sztárok öltözködése is, akik sokszor használnak fel  akár több elemet is a punk korszak darabjaiból, bebizonyítva, hogy a lázadó, vadóc, konvenciókra fittyet hányó stílus örök divat. Az egyik legfiatalabb példa erre Taylor Momsen a Gossip Girl sztárja, aki jól variálja a necc harisnyát, láncokat és az xxl-es polókat, amiket egyben ruhaként visel a fekete bőrdzsekije alatt.

                                                                     Taylor Momsen

De nem ő az egyetlen, aki szívesen nyúl vissza ehhez az időszakhoz, ott van Madonna , aki  már a 80-as években viselte a necc harisnya, bőrdzseki, szegecsek, láncok kombinációt, de példaként emlíhetnénk a divatérzékéről  is méltán hires sokszor extrém kinézetű Lady Gaga-t is.

Lady Gaga

A kifutókon is évről évre megjelennek a szakadt farmer, bőrnadrág, bőrdzseki, és a punk stilus egyéb elemei, amit a divattervezők is előszeretettel használnak fel kollekcióikban.

                                          Balmain 2011

Ilyen Jean Paul Gaultier 2011 tavasz nyári kollekciója vagy Balmain ugyancsak idei kreációi, de sorolhatnám tovább Balenciaga-tól Burberry-ig, sok-sok divattervező nyúlt vissza egy kis inspirációért a 70-es évekbe. Szóval a rossz kislányokról idén sem feledkeztek meg a nagy divatházak és ha nem is úgy, mint a sztárok, de a mindennapokban egy-egy darabot mi is becsempészhetünk az öltözékünkbe, mert valljuk be jó kislánynak öltözni  unalmas és néha jólesik megmutatni rebellis énünket is.


                                           Jean Paul Gaultier 2011

                                                
                                                 Balmain 2011


                                                Haider Ackermann






Balmain 2011 Spring Summer








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz? Mond el a véleményed a témáról!