2011. június 8., szerda

Carmen Dell Orefice / A kortalan szépség





Carmen Dell Orefice a legidősebb, még napjainkban is aktívan dolgozó modell, 80 éves lett a napokban!(1931. június 4-én született)
Vitathatatlan, hogy ő mondhatja magáénak a leghosszabb modell karriert, 65 éve dolgozik a szakmában és még ebben az évben is láthattuk a kifutón, Alberta Ferretti bemutatóján, emelllett ő lett az arca a Rolex idei reklám kampányának is.




Karrierje nemcsak azért irigylésre méltó, mert hosszú évtizedek óta tart, hanem mert olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Richard Avedon, Irving Penn, Cecil Beaton. 15 évesen már a Vogue címlapján szerepelt, ami már akkoriban is óriási dolognak számított, de volt a legendás Chanel 5 arca is.
Élete a nagy sikerek ellenére nem volt mindig egyszerű, nagyon hányatott gyerekkora volt. Édesanyja egy magyar balett táncosnő, olasz édesapja pedig hegedűművész volt, aki már egészen kiskorában elhagyta őket és emiatt anyjával örökös anyagi gondokkal küszködtek. Volt időszak, hogy árvaházba került vagy rokonoknál nevelkedett, mert édesanyja képtelen volt eltartani.Csak amikor 11 éves lett, vette újra magához és költöztek együtt New Yorkba , ahol 13 évesen felfigyeltek rá egy helyi buszon, amint éppen ballett órára tartott, merthogy sokáig a balett volt az álma. Ezt az álmot egy hosszú betegeskedés kettétörte és így a divatvilágában próbált szerencsét, nem is akármilyen eredménnyel,pillanatok alatt fotósok kedvence lett.










Karrierje innentől megállíthatatlan, de a magánélete ezután sem zökkenőmentes, háromszor ment férjhez, több vetélésen esett át,és egyetlen lányával is komoly érzelmi problémáik adódtak a későbbikben, és ha mindez nem lenne elég, kétszer elveszítette  a tőzsdén teljes vagyonát, legutóbb 2008-ban.






Mindezek nem törték meg, egy pilanatra sem veszítette el optimizmusát és tartását.
Az életigenlése átsegítette minden problémán, a pozitív kisugárzása és örök szépsége élő legendává tette. A mai napig ő a finom, visszafogott elegancia tökéletes megtestesítője sokak számára.
























Akit érdekel, angolul itt bővebben olvashat róla :

http://fashion.telegraph.co.uk/news-features/TMG3364006/Carmen-DellOrefice-eternal-grace.html


Olaszul pedig itt :

http://www.leiweb.it/celebrity/personaggi-news/2011/amica-carmen-dell-orefice-30401732773.shtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Te mit gondolsz? Mond el a véleményed a témáról!