2011. június 22., szerda

Fesztivál Divat / Divat a fesztiválElkezdődött a nyári fesztiválok ideje, nem csak itthon , hanem külföldön is sok száz program közül választhatunk. Talán nincs is olyan ember a fiatalabb korosztály tagjai közül, aki ne nézne ki legalább egy napra valamelyik nagyobb rendezvényre, mert egyszerűen ez hozzátartozik a nyári feeling-hez, mint a napsütés és a víz. Azoknak, akik több napra mennek, nem mindig egyszerű eldönteni, hogy mit is tegyenek a hátizsákjukba, mert több mindenre fel kell készülni, lehet negyvenfokos hőség ugyanúgy, mint  egy-egy nyári zápor és ennek megfelelően hol a port rúgjuk, hol a sárban taposunk. Az egyik legfontosabb, hogy olyan alapdarabokat vigyünk magunkkal, amelyek kényelmesek, strapabíróak és nem sajnáljuk őket összekoszolni. Ilyen alapdarab például a farmer short trikóval vagy bővebb felsővel, amit a fesztiválok stílus ikonja, Kate Moss után szabadon sokan Hunter csizmával viselnek, ami kiválóan alkalmas a sárban való dagonyázásra.Kate Moss
Kate Moss


 A csizma mellett a flip flop papucs is megfelelő választás a délutáni programokhoz és nem foglal nagy helyet a csomagban, ugyanilyen jó megoldás egy szuper lapos talpú sarú vagy gladiátor szandál, de esőben vagy a koncerten jobb zárt cipőre váltani. Mivel a ruháknál  a kényelem az elsődleges szempont ,ezért a kiegészítőkre helyezhetünk nagyobb hangsúlyt, elmaradhatatlan darabok ilyenkor a kalap, sapka, ami megvéd az erős napsugaraktól, a napszemüveg, ami lehet vicces és színes. Egy nagyon fontos kellék a táska, amiben az értékeinket magunknál tudjuk tartani, ebben az esetben legjobb választás oldaltáska vagy tarisznya,amit keresztbe vetve viselhetünk magunkon és így nagyobb az esélye, hogy est végére nem hagyjuk el.


Alessandra Ambrosio


Drew Barrymore


Sokan szoktak inspirációt meríteni ezekre az alkalmakra a Woodstock korabeli öltözékekből, ami nem baj, ha nem esünk túlzásokba, persze mindenképpen fel lehet dobni kinézetünket egy-egy bolondosabb, extrémebb, feltünőbb kiegészítővel, amelyeket ugyan a hétköznapokon sohasem hordanánk, de itt teljesen helyénvalóak. A legfontosabb, hogy öltözködésünkkel is azt fejezzük ki, hogy ide szórakozni és lazulni jöttünk, ne vegyünk fel semmi olyat, ami feszélyezhet, amiben nem tudjuk elengedni magunkat, mert ezek a napok pont arról szólnak, hogy pár órára, napra kibújhatunk a bőrünkből és újra gondtalan tinikké válhatunk. Íme  pár példa arra, hogy mit öltenek magukra a hírességek, amikor a fesztiválokon szórakoznak.


Sienna Miller és Kelly Osbourne
Kate Bosworth


Sienna Miller


Kate Hudson


Ashley GreeneBrittany Snow és barátja
Dita Von Teese


Jessica Stoup